Ingrediente
500 gr carne de pui (pulpe inferioare)
100 ml vin alb sec
1 ceapa mare
1 ardei gras
500 gr rosii foarte coapte (pot fi din conserva)
4 catei usturoi
1 fir cimbru
sare, piper
2 linguri ulei
patrunjel proaspat pentru servit
Portii: 3
Preparare
- Incingeti uleiul si prajiti carnea de pui, pe care presarati sare si piper, cca 5 minute pe fiecare parte.
- Stingeti cu vin si lasati sa fiarba inabusit (cu capac) inca 10 minute. Scoateti puiul din tigaie.
- In grasimea lasata de pui adaugati ceapa si ardeiul tocate marunt si caliti pana se inmoaie, cca 5 minute.
- Adaugati rosiile decojite si taiate cuburi mici (daca sunt din conserva le striviti cu o furculita sau le mixati in blender), cimbrul tocat marunt si dafinul. Lasati sa fiarba pana scade sosul destul de bine, cam 10 minute la foc mediu.
- Puneti puiul la loc in tigaie, adaugati o cana de apa si cateii de usturoi striviti. Fierbeti inca 20 minute, pana carnea e facuta. Sosul trebuie sa scada dar nu foarte mult. Serviti cu mamaliguta si presarat cu patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu