![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGuGvUm_YXAhueVQzaP1ELODCRDx51QgSBG5-iDiWwC0HHm8KMpAeBSggjfRK3pQGNm7QPZAxDuXjXYw1-AOLE7qFqL8B7cBtoRA5JOAeN0kckgC5mi122QAJkB6qX_kjXR-yiIqk3MtA/s320/papanasi.jpg)
500 gr branza de vaci proaspata
100 gr zahar
2 oua
1 varf lingurita bicarbonat
1 esenta vanilie
200 gr faina
smantana
dulceata
Bucati: 10
Preparare
- Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!
*daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios. - Se pune intr-o tava adanca mult ulei la incins.
- Se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului. Se strapunge bila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut.
- Prajiti papanasii in uleiul incins pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute).
- Serviti cu smantana si dulceata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu